ข่าว:

ทดลองใช้งานบอร์ดตะลุง ที่อยู่ในขั้นตอนการกู้คืนข้อมูล เบื้องต้นมีแต่กระทู้ (ข้อความ) กำลังกู้รูปภาพ ไฟล์แนบต่าง ๆ คาดว่าจะทยอยสมบูรณ์ภายในไม่ช้า

Main Menu

แหล่งรวมบทความสารคดี

เริ่มโดย อินดี้, 01:23 น. 27 ส.ค 56

อินดี้

อ่านการ์ตูนออนไลน์ การ์ตูนสยอง การ์ตูนไพเรท อ่านการ์ตูนหมึกจีนออนไลน์  การ์ตูน princess หมึกจีน การ์ตูนหวานแหวว การ์ตูนผู้หญิง การ์ตูนโรแมนซ์สำหรับสาวๆ การ์ตูนโรแมนติกแนวชีค เจ้าชายอาหรับ การ์ตูนความรักวัยรุ่น รุ่นพี่ที่รัก ไม่ต้องดาวน์โหลด ดูแบบต่อเนื่องทีละตอน  การ์ตูนสยองสมัยก่อน ทั้งสยองและฮา  ลายเส้นสุดแนว
อ่านการ์ตูนออนไลน์
Romance เล่ม 117   
อ่านการ์ตูน

ลูซินด้า
อ่านการ์ตูน

ไฟปรารถนา               
อ่านการ์ตูน

New Romantic 9
อ่านการ์ตูน

เผลอรักหนุ่มไฮโซ
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 264
อ่านการ์ตูน

Prince เล่ม 1
อ่านการ์ตูน

Shock Shock เล่ม 1
อ่านการ์ตูน

พิษรักแรงแค้น
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 265
อ่านการ์ตูน

Marmalade 18
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 60
อ่านการ์ตูน

Freshy เล่ม 42
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 68
อ่านการ์ตูน

Cheese เล่ม 22
อ่านการ์ตูน

Venus เล่ม 17
อ่านการ์ตูน

Wow เล่ม 1
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 304
อ่านการ์ตูน

บอดี้การ์ดสะท้านรัก
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 58
อ่านการ์ตูน

รักพี่คนนี้ต่างหาก
อ่านการ์ตูน

Fantasia เล่ม 11
อ่านการ์ตูน

รักหนุ่มเก๋าต้องเข้าใจ
อ่านการ์ตูน

Mini Romance เล่ม 14
อ่านการ์ตูน

Freshy เล่ม 20
อ่านการ์ตูน

Taboo เล่ม 10
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 57
อ่านการ์ตูน

Fantasia เล่ม 4
อ่านการ์ตูน

เจ้าชายขี้แกล้ง
อ่านการ์ตูน

Mini Romance เล่ม 17
อ่านการ์ตูน

Darling เล่ม 61
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 59
อ่านการ์ตูน

Taboo เล่ม 48
อ่านการ์ตูน

Darling เล่ม 46
อ่านการ์ตูน

หลงรักหนุ่มมอเตอร์ไซค์
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 1
อ่านการ์ตูน

Taboo เล่ม 53
อ่านการ์ตูน

Misao Special
อ่านการ์ตูน

รักข้ามรุ่น
อ่านการ์ตูน

ปีกรักปาฏิหาริย์
อ่านการ์ตูน

Prince เล่ม 34
อ่านการ์ตูน

พ่ายรักสาวไฮโซ
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 60
อ่านการ์ตูน

Spaghetti
อ่านการ์ตูน

Special Princess
อ่านการ์ตูน

คุณหมอป่วนรัก
อ่านการ์ตูน

มนต์เสน่ห์รักต้องห้าม
อ่านการ์ตูน

รักร้ายนายแบมบี้
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 328
อ่านการ์ตูน

Six Sense เล่ม 2
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 4
อ่านการ์ตูน

Sweet Romance 11
อ่านการ์ตูน

Venus เล่ม 22
อ่านการ์ตูน

มารร้ายกระหายรัก
อ่านการ์ตูน

Custard
อ่านการ์ตูน

Romance เล่ม 327
อ่านการ์ตูน

Hot Love เล่ม 1
อ่านการ์ตูน

Princess เล่ม 61
อ่านการ์ตูน

Venus เล่ม 27
อ่านการ์ตูน

มาดรักมาดร้าย
อ่านการ์ตูน


รายชื่อการ์ตูนหน้า 1
รายชื่อการ์ตูนหน้า 2
รายชื่อการ์ตูนหน้า 3
รายชื่อการ์ตูนหน้า 4
รายชื่อการ์ตูนหน้า 5
รายชื่อการ์ตูนหน้า 6
รายชื่อการ์ตูนหน้า 7
รายชื่อการ์ตูนหน้า 8
รายชื่อการ์ตูนหน้า 9

หากถูกใจกดไลค์เพจอ่านการ์ตูนฟรีที่นี่ เพจอ่านการ์ตูนฟรี
อ่านการ์ตูนออนไลน์


อินดี้

25 หนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นที่ดีที่สุดที่คุณควรอ่าน
คุณต้องทราบซึ่งเป็นการ์ตูนที่ดีที่สุดของเวลาทั้งหมด ในหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นรายการของเรา คุณจะเรียนรู้ซึ่งเป็นการ์ตูนที่ดีที่สุดที่เคยในโลกของการ์ตูน เป็นไปได้ และถ้าคุณยินดีที่จะพยายามอย่างหนักเพื่อให้บรรลุเป้าหมายของคุณ คุณจะให้มัน ซึ่งแตกต่างจากการ์ตูนอเมริกัน มักสวย ขายหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นออนไลน์ที่ดีที่สุดมีจำนวนมากของความลึก และมีความหมายลึกคุณสามารถค้นพบมีนับล้านของแฟน ๆ การ์ตูนทั่วโลก เพียงมีนับล้านของแฟน ๆ ของการ์ตูนอเมริกัน นวนิยายกราฟฟิค และ เนื่องจากฐานแฟนเรื่อย ๆ เรารวบรวม 25 หนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นที่ดีที่สุดของเวลาทั้งหมดที่คุณต้องการดู

25. One Pieceมันยากจริง ๆ ที่รวมเรื่องราวของชุดหลายร้อยและหลายร้อยตอน แต่เรารับประกันได้ว่าตัวละครหลัก ลูฟี่ จะให้เป็นบทเรียนชีวิตที่มีความหมาย เขาจะสอนว่า ถ้าจะตัดสินใจทำบางสิ่งบางอย่าง คุณควรให้ทั้งหมดของคุณ และการต่อสู้เพื่อให้บรรลุเป้าหมายของคุณจนถึงวินาทีสุดท้ายของชีวิตของคุณ ข้อความนี้อยู่คนเดียวทำให้หนังสือการ์ตูนนี้ดี

24. No Game No Life

ขายการ์ตูนออนไลน์ยอดเยี่ยมนี้สามารถเสพติดสำหรับนักเล่นเกมจากการพล็อตไม่ซ้ำกันและแนวคิดของโลกจินตนาการที่เกือบทุกอย่างที่อยู่ภายใต้กฎเฉพาะใดต้องปฏิบัติตลอดเวลา สองตัวละครเอกเป็นพี่น้องที่ชื่อโซระ และเต้าเจี้ยวที่อย่างรุนแรงที่ถูกส่งไปโลกแตกต่างที่จะเรียกใช้เกม และที่พวกเขาต้องพัฒนาไลฟ์สไตล์เพื่อความอยู่รอดในโลกที่เกมจะไม่บริสุทธิ์ และเย็น

23. Psycho-Pass

ไซโคพาสชุดสมาร์ทที่วิเคราะห์ความลึก และหรือไม่เป็นบุคคล "เว้ เมื่อมีเมฆ สามารถตรวจสอบถ้าพวกเขาจะกลายเป็นภัยคุกคามต่อสังคม นักสืบใช้อาวุธพิเศษเรียกว่า Dominator ที่ จะสามารถอ่าน และส่งข้อมูลทางจิตวิทยาเพื่อตรวจสอบค่าสัมประสิทธิ์อาชญากรรมของบุคคลอย่างต่อเนื่อง ขึ้นอยู่กับว่าเมฆสีของคนเป็น พวกเขาจะรับฟื้นฟูบังคับ หรือดำเนินการได้ทันที แฟน ๆ ของชนกลุ่มน้อยรายงานควรดูการ์ตูนนี้

22. Akame ga Kill!

ตามความคิดเห็น มันเป็นไปได้ค่อนข้างหาของคู่แรกของตอนที่น่าเบื่อ แต่เป็นเรื่องที่แผ่ออกไป มันกลายเป็นการ์ตูนต่อสู้น่ารักที่สุดที่คุณอาจเคยเห็นอย่างใดอย่างหนึ่ง เรื่องราวเน้นเด็กผู้ชายประเทศที่ชื่อทัตสึมิที่ได้กำหนดเดินทางไปยังเมืองหลวงให้ชื่อสำหรับตัวเอง และตรงตามกลุ่มอันตรายที่ดูเหมือนว่าพระกาฬเรียกว่า Raid คืน คุณจะเข้าร่วมเขาในการเดินทางของเขา

21. Rurouni Kenshin: Wandering Samurai

ชุดนี้ยอดเยี่ยมเน้นการผจญภัยของดาบพเนจรก็เป็นหนุ่มที่เริ่มสะดุดเมื่อโรงเรียนศิลปะการต่อสู้ดิ้นรนในยุคเมจิ ญี่ปุ่น ดังนั้น ถ้าตัวละคร ฉากแอ็คชั่นการต่อสู้ดาบดี บิตของประวัติ (เรื่องที่เกิดในของ 1870), และบางเจ้าเกี่ยวกับความรุนแรงและสันติภาพชีวิต intrigues คุณคุณแน่นอนต้องดูชิ้นเอกนี้น้อย

20. One-Punch Manคนหนึ่งหมัดตามฮีโร่ที่สามารถสิ้นสุดการต่อสู้ของเขา ด้วยหมัดเดียว และที่รู้สึกท้อแท้เขา ตอนนี้คุณอาจจะคิด ไม่น่าสนใจเกี่ยวกับที่ คุณไม่ต้องการเห็นพระเอกดิ้นรนเพื่อฆ่าศัตรูของเขา ไม่ดีตอนนี้ ที่นี่คุณจะเห็นพระเอกซูเปอร์สู้ดิ้นรนค้นหาศัตรูแข็งแกร่ง ดิ้นรนจะรู้สึกตื่นเต้นและความตื่นเต้นของการต่อสู้เขาครั้งเดียวรู้สึกว่าเมื่อเขาก็อ่อนแอ เขาถูกฝึกจะกลายไม่คุ้มหลังจากทั้งหมด ชมการแสดงจะได้รับคำตอบของคุณ

19. Inuyasha

คาโกเมะ สาวทันสมัยจากโตเกียว บังเอิญพบเว็บไซต์ที่นำเธอไปสู่ญี่ปุ่นยุคกลาง ที่เธอได้พบกับอินุยาฉะครึ่งปีศาจ เธอตัดสินใจที่จะช่วยเขาหาเป็นคริสตัลวิเศษ และต่อสู้กับปีศาจร้าย Naraku ด้วยความมีคุณธรรมผสมผสานความโรแมนติก ตลก ผจญภัย แฟนตาซี และสยองขวัญ อินุยาฉะมีจัดการที่ได้รับนับล้านของแฟน ๆ ทั่วโลก และถือว่าคลาสสิกในแวดวงร้านขายหนังสือการ์ตูนออนไลน์

18. Trigun

นักวิจารณ์และแฟน ๆ Trigun รวมบางส่วนของตัวตลก บทสนทนาไร้ สาระมากที่สุด และในเวลาเดียวกันทางปัญญาละครมีประสิทธิภาพและสิ่งที่คุณอาจจะพิจารณาจะ สยองขวัญในแง่อารมณ์ความรู้สึก เพียงเพื่อให้ได้ข้อมูลเพิ่มเติมของความคิด Vash ตัวเอก เป็นหนึ่งในตัวละครที่ขัดแย้งมากที่สุดในร้านหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่น ใด ๆ คุณจะเคยเห็น เขาเป็น gunfighter ที่เกลียดฆ่า แต่เขาไม่ได้อยู่ดี เขาเป็นเกือบแตก ยังอ่อนแอมาก เขามีพลังที่จะทำลายชีวิตทั้งหมด แต่ลูก ๆ ตายของข้อผิดพลาด มี 60 ล้านคู่ป้ายราคาบนหัวของเขา เขาก็ขอจากคนในโลก

17. Samurai Champloo

เรื่องราวของขายการ์ตูนผู้หญิงออนไลน์ที่สวยงามแห่งนี้เป็นเรื่องเกี่ยวกับจินซามูไรแบบดั้งเดิมและมีฝีมือมาก Mugen เป็นซามูไรที่เป็นนวัตกรรมใหม่และมีฝีมืออย่างเท่าเทียมกัน และ Fuu, สาวที่ทำงานอยู่ที่โรงน้ำชาที่ เมื่อจินและได้รับการติด Mugen และกำลังจะมีการดำเนินการ Fuu ช่วยชีวิตของพวกเขาและในทางกลับทำให้พวกเขาสัญญาว่าจะช่วยเธอหาซามูไรใครมีกลิ่นเหมือนดอกทานตะวัน ฉันรู้ว่าคุณอาจจะคิดว่าพล็อตของหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นนี้ฟังดูง่ายและหน่อมแน้ม แต่เชื่อเราเมื่อเราบอกว่ามันก็คุ้มค่าให้มันลอง

16. Soul Eater

สิ่งที่แฟน ๆ ส่วนใหญ่ดูเหมือนจะชอบเกี่ยวกับ Soul Eater คือว่ามันมีสิ่งใหม่ ๆ ที่จะนำเสนอในแง่ของเรื่องการตั้งค่าบุคลิกของตัวละครหลักและรูปแบบศิลปะ ศูนย์เรื่องราวใน Shibusen โรงเรียนสำหรับ"อาวุธและปริญญาโท" ในเมืองสมมติแห่งความตายซิตี, เนวาดา ที่จะได้รับความเข้าใจที่แตกต่างกันมากขึ้นเป็นอาวุธใน Soul Eater เป็นคนที่เกิดมาพร้อมกับความสามารถในการแปลงร่างเป็นอาวุธไม่ได้เป็นเพียงอาวุธใด ๆ แต่สิ่งหนึ่งที่พวกเขาเกิดมาเป็น

15. Tokyo Ghoul

ผีปอบจะน่ากลัวสัตว์ที่กินเนื้อมนุษย์ เมื่อ Kaneki ถูกฆ่าตายเกือบในการโจมตีเขาเปลี่ยนเป็นครึ่งปอบ, ไฮบริดครึ่งมนุษย์และถูกบังคับให้ต้องปรับให้เข้ากับวิถีการดำเนินชีวิตของพวกเขาเพื่อให้อยู่รอด คือการแสดงนี้ดีหรือไม่? ใช่ไม่ต้องสงสัย แต่คำแนะนำของเราคือว่าถ้าคุณเกิดขึ้นพบว่าเลือดรบกวนแล้วคุณควรจะดูหนังสือพิมพ์ฉบับ

14. Cowboy Bebop

คุณสามารถจินตนาการว่ามันจะเป็นเช่นหากเป็นอัจฉริยะได้พอดีทุกภาพยนตร์ที่ดีที่คุณเคยเห็นลงในเวลาเพียงหนึ่งชุด? ดีนี้เป็นวิธีการต่าง ๆ นานาแฟนตายแข็งของคาวบอย Bebop อธิบายมัน ได้รับการยกย่องว่าเป็นหนึ่งในขายหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นออนไลน์กระทำที่ดีที่สุดคาวบอยแจ๊ชเป็นพื้นที่ตะวันตกที่มีรอยขีดข่วนของฟิล์มนัวร์สยองขวัญโกธิค, สิ่งมีชีวิตที่คุณลักษณะตลกสีดำเซี้ยวขบขัน, การกระทำสายลับอาชญากรรม, โรแมนติก, โศกนาฏกรรม, การกระทำ, ปรัชญาวิทยาศาสตร์จิตวิญญาณ , โชคชะตา, มองในแง่ดีและอื่น ๆ มันมีบางสิ่งบางอย่างเล็ก ๆ น้อย ๆ สำหรับทุกคน

13. Fullmetal Alchemist

เล่นแร่แปรธาตุกลายเป็นหนึ่งในหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นที่นิยมมากที่สุดทั้งในอเมริกาและญี่ปุ่นเนื่องจากการสัมผัสเรื่องราวมากของตน เรื่องที่หมุนรอบเอ็ดเวิร์ดและอัลฟองส์ Elric ที่จะลองทำอะไรที่พวกเขาสามารถที่จะนำแม่ของพวกเขากลับมาจากความตายโดยพยายามแปลงร่างมนุษย์ ถ้าคุณคิดว่าอนิเมะไม่สามารถทำให้คุณร้องไห้แล้วพยายามที่จะดูคนนี้ได้โดยไม่ฉีกขาดขึ้น

12. Code Geass

Code Geass ตั้งอยู่ในจักรวาลผลัดหลังจากชัยชนะของญี่ปุ่นโดยพระ Britannian จักรวรรดิที่มีประสิทธิภาพอาวุธของพวกเขาใหม่หุ่นยนต์ที่ Knightmare กรอบลอกญี่ปุ่นและประชาชนที่มีสิทธิและเสรีภาพและการเปลี่ยนชื่อเขตประเทศ 11. Lelouch เป็นเจ้าชาย Britannian ที่ ให้สิทธิในราชบัลลังก์หลังจากที่แม่ของเขาถูกฆ่าตายและได้สาบานว่าจะทำลายพ่อของเขาจักรพรรดิและ Britannia มันน่าสนใจเสมอเมื่อเรื่องครอบครัวผสมกับความกระหายชัยชนะทางการเมืองและการปกครองที่ไม่?

11. Bleach

นักเรียนมัธยม Kurosaki Ichigo จะแตกต่างจากเด็กคนอื่น ๆ เพราะเขาสามารถมองเห็นผี หลังจากที่เกิดอุบัติเหตุกับกลวงในป่าเขาได้รับพลังงาน ดังนั้นจุดเริ่มต้นการฝึกอบรม Kurosaki ของอิจิโกะและหน้าที่เป็น Shinigami, Reaper วิญญาณ หากคุณชอบความรู้สึกที่หกแล้วคุณมักจะรักชุดนี้

10. Fairy Tail

ในโลกที่วิเศษเป็นที่นิยมใช้และขายเป็นทีมงานของสมาชิกกิลด์จะใช้เวลาในภารกิจต่าง ๆ ที่จะได้รับเงินมากพอที่จะจ่ายค่าเช่า ในหมู่พวกเขาลูซี่ผู้วิเศษจิตวิญญาณของท้องฟ้า Natsu ไฟฆ่ามังกรและมีความสุขเป็นแมวสีฟ้ามีปีก ยินดีต้อนรับสู่ Fairy Tail-โลกที่วิเศษสามารถซื้อทุกอย่าง

9. Sword Art Online

ในปี 2022 นักเล่นเกมทั่วโลกได้เรียงรายขึ้นในวันเปิดตัวสำหรับดาบศิลปะออนไลน์ MMORPG ที่คาดการณ์ไว้อย่างถึงพริกถึงขิงที่ช่วยให้ผู้เล่นเชื่อมต่อกับโลกเสมือนจริงดื่มด่ำกับหมวกกันน็อกพิเศษที่เรียกว่าเกียร์ประสาท Kirito เป็นหนึ่งในนักเล่นเกมดังกล่าวที่มีความกระตือรือร้นที่จะกระโดดกลับเข้ามาในการดำเนินการมีการใช้จ่ายมากเวลาเป็นผู้ทดสอบเบต้าได้อย่างรวดเร็วและกลายเป็นเพื่อนกับมือใหม่นักรบไคลน์ ที่เหลือก็เป็นเพียงส่วนหนึ่งของความยิ่งใหญ่ของการ์ตูนและประวัติศาสตร์ในขณะนี้

8. Dragon Ball Z

หลังจากที่รู้ว่าเขามาจากดาวเคราะห์ดวงอื่นนักรบชื่อคุและเพื่อนของเขาได้รับแจ้งให้ปกป้องมันจากการโจมตีของศัตรูต่างดาว ในสิ่งที่อาจจะหนังสือขายการ์ตูนญี่ปุ่นในเอเชียที่มีชื่อเสียงมากที่สุดของเวลาทั้งหมดในเวสต์, Dragon Ball Z เป็นและจะเป็นไปแฟน ๆ หลายคนหนึ่งในการ์ตูนที่มีอิทธิพลมากที่สุดที่เคยสร้าง

7. Naruto Shipp?den

นารูโตะ Uzumaki เป็นดังสมาธินินจาวัยรุ่นที่ต่อเนื่องการค้นหาสำหรับการอนุมัติและการรับรู้เช่นเดียวกับที่จะกลายเป็น Hokage ที่ได้รับการยอมรับในฐานะผู้นำและแข็งแกร่งของนินจาทั้งหมดในหมู่บ้าน เรื่องราวที่มีความสวยงามอย่างแน่นอนและมีการต่อสู้มหากาพย์รวมกับอารมณ์ความรู้สึกลึกและการเปลี่ยนแปลงเรื่องคาดเดาไม่ได้ที่จะพัดใจของคุณ

6. Attack on Titan

หนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นกระทำที่ดีที่สุดตาม Ranker โจมตีบนไททันเป็นจริงหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นพื้นทำลาย หลังจากที่บ้านเกิดของเขาถูกทำลายและแม่ของเขาถูกฆ่าตายหนุ่มอีเรนเจการ์สาบานในการทำความสะอาดโลกของไททันส์มนุษย์ยักษ์ที่ได้นำมนุษยชาติไปที่ขอบของการสูญเสียที่ นี้เป็นหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นที่ยอดเยี่ยมอย่างแท้จริงในหลายระดับ: เรื่องภาพวิสัยทัศน์และบรรยากาศ ขั้นพื้นฐานของยักษ์ไม่สนใจว่ากินคนอาจจะฟังดูโง่และแม้แต่พิลึกบนกระดาษ แต่ดูมันใบคุณมีความรู้สึกที่แตกต่างกันมาก

5. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

หนึ่งในอนิเมะที่ดีที่สุดสำหรับผู้ใหญ่เล่นแร่แปรธาตุ: ภราดรภาพคือการค้นหาเกี่ยวกับพี่ชายสองคนหินนักปรัชญาหลังจากความพยายามที่จะฟื้นตายแม่ของพวกเขาไปไม่ดีและจะทำให้พวกเขาพิการทางร่างกาย มันเป็นชุดที่น่าพอใจมากที่จัดการการมีส่วนร่วมที่จะอยู่ตลอดหกสิบสี่ตอนวิ่ง

4. Dragon Ball

ดราก้อนบอลเป็นอีกหนึ่งขายการ์ตูนผู้หญิงออนไลน์ในตำนานที่กลายเป็นปรากฏการณ์ระดับโลกและได้รับล้านของแฟน ๆ เรื่องที่มุ่งเน้นไปที่การผจญภัยของเด็กหนุ่มที่แข็งแกร่งเป็นพิเศษชื่อคุในขณะที่เขาค้นหาเจ็ดลูกมังกร ลูกเหล่านี้เมื่อรวมสามารถให้สิทธิ์เจ้าของความปรารถนาใด ๆ และส่วนที่เหลือเป็นส่วนหนึ่งของประวัติศาสตร์วัฒนธรรมป๊อป

3. Pok?monดีสิ่งที่เราสามารถพูดเกี่ยวกับการผจญภัยในตำนานของซาโตชิและหุ้นส่วนของเขา Pikachu ที่เดินทางข้ามหลายภูมิภาคในความหวังของการถูกยกย่องว่าเป็นโทโปเกมอนที่คุณไม่ได้รู้หรือไม่? แม้ว่าศิลปะและแม้กระทั่งจากจุดเรื่องราวในมุมมองของโปเกมอนอยู่ตรงไหนใกล้หนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นที่ยิ่งใหญ่ที่สุดหรือดีที่สุดเท่าที่เคยมีก็ไม่สามารถเถียงได้มีชื่อเสียงมากที่สุดและมีอิทธิพลในระดับโลก

2. Future Diary

หนึ่งในเรื่องราวที่น่าสนใจมากที่สุดที่เราเคยเห็นในประวัติศาสตร์ของหนังสือการ์ตูนญี่ปุ่นพระเอกของชุดนี้จะได้รับสมุดบันทึกประจำวันที่สามารถทำนายอนาคตและถูกโยนลงไปในการต่อสู้กับสิบเอ็ดคนอื่น ๆ ที่คนสุดท้ายที่รอดชีวิตจะกลายเป็นพระเจ้า เสียงสวยหวานไม่?

1. Death Noteการ์ตูนสายดาร์คได้รับการโหวตว่าเป็นร้านขายการ์ตูนญี่ปุ่นที่ดีที่สุดตลอดกาลหนึ่งในสิ่งที่แฟน ๆ หลายคนพบสนใจเกี่ยวกับ Death Note คือตัวเอกของเรื่องไม่ได้เป็นคนดีของคุณโดยทั่วไปเช่นพระเอกโปรเฟสเซอร์ของคุณทุกวัน ความจริงที่ว่าชุดนี้ไปที่คนอื่นไม่กี่ได้กล้าที่จะไปในแง่ของรูปแบบทางศีลธรรมเป็นมั่นเหมาะหนึ่งในเหตุผลที่คุณจะพบชุดนี้ที่ทำให้เป็นทาสเพื่อ


อินดี้

7 ขนมหวานยอดฮิตของเยอรมัน

ขนมหวาน หลายคนยอมอ้วนเพื่อให้ได้กินขนมหวานเหล่านี้

อันดับที่ 7 Lebkuchen


Lebkuchen เป็นขนมประจำช่วง christmas มีส่วนผสมหลักอย่าง น้ำตาล น้ำผึ้ง ถั่ว ทำให้เกิดรสสัมผัสที่ยากจะอดใจไหว ช่วงchristmas จนถึงช่วงปีใหม่ ชาวเยอรมันกินขนมชนิดนี้มากกว่า 100,000 คน โดยเฉลี่ยชาวเยอรมันกิน Lebkuchen ปีละ 1.3 กิโลกรัมต่อคน

อันดับที่ 6 ลูกอมคาราเมล ความหวานทีไม่อาจต้านทานได้ลูกอมคาราเมลมีส่วนประกอบหลักคือ น้ำเชื่อม น้ำตาล ครีม และเนยซึ่งเป็นตัวช่วยไม่ให้ลูกอมแข็งจนเกินไป ลูกอมคาราเมลนั้นเหนียวมาก ถ้าเคี้ยวไม่ดีหรือผิดจังหวะ อาจทำให้คุณฟันหลุดได้ ชาวเยอรมันนิยมบริโภคลูกอมคาราเมล ปีละ 1.7 กิโลกรัมต่อคน

อันดับ 5 คุ๊กกี้สอดไส้เคล็ดลับความอร่อยอยู่ที่ไข่ไก่และเป็นจุดเริ่มต้นสำคัญของขนมชนิดนี้ เครื่อง Mixer จะตีส่วนผสมจนขึ้นฟู โดยไม่ต้องใส่สารเคมีใดๆมาช่วยเลย ขนมที่อบสุกแล้วจะถูกสอดไส้ และเคลือบผิวหน้าด้วย Chocolate ผู้ผลิตรายหนึ่งบอกข้อมูลว่า ชาวเยอรมันบริโภคขนมชนิดนี้ ปีละ 1.8 กิโลกรัมต่อคน

อันดับ 4 เยลลี่รูปหมีส่วนผสมหลักของขนมชนิดนี้ คือ เจลาตินและกลูโคสไซรัป โดยใส่กลิ่น รส และสีสังเคราะห์ เป็นตัวเพิ่มรสชาติ ยกเว้นสีฟ้า ข้อมูลจากงานวิจับบอกว่า คนเยอรมันบริโภคขนม jelly bear ปีละ 3.5 กิโลกรัมต่อคน และยังมีแนวโน้มเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ

อันดับ 3 cookies เนยเพียง ใช้เนย น้ำตาล และแป้ง ก็ได้ cookies แสนอร่อยออกมาแล้ว และถึงแม้ cookies เนย จะมี caleries สูงแค่ไหน คนเยอรมันก็ยังบริโภค ปีละ 4 กิโลกรัมต่อคน

อันดับ 2 ไอศครีม70% ของไอศครีมวานิลลาเคลือบช็อคโกแล็ต คือ นม ส่วนที่เหลือคือ น้ำตาล สถิติบริโภคไอศครีมของคนเยอรมันอยู่ที่ ปีละ 4.5 กิโลกรัมต่อคน

อันดับ 1 Chocolateขนมหวานสุดโปรดของสาวๆ คุณทราบหรือไม่ เมล็ดโกโก้ที่นำมาทำ Chocolate นั้นแท้จริงแล้วมีสีขาว แต่เมื่อผ่านกรรมวิธีการคั่วและบด ทำให้เมล็ดโกโก้กลายเป็นสีดำ หรือสีน้ำตาล การใช้ผงโกโก้อย่างเดียวจะทำให้ chocolate มีรสชาติขมจนเกินไป ดังนั้นในการผลิต chocolate จึงมีการผสมนม น้ำตาล และไขมันพืชลงไปด้วย แต่ของอร่อยมักคู่กับความอ้วน chocolate 100 gram ให้พลังงานมากถึง 550 kcal หรือเท่ากับอาหารที่เรากิน 1 มื้อเลยทีเดียว chocolate ที่ขายดีที่สุด คือ chocolate แท่งแบบดั้งเดิม สถิติการบริโภค chocolate ของชาวเยอรมันอยู่ที่ ปีละ 8.0 กิโลกรัมต่อคน

แหล่งรวมบทความจัดอันดับ สารคดีประวัติศาสตร์ บทความสารคดีจักรวาลและดาวเคราะห์ บทความสารคดีสงคราม บทความสารคดีภัยธรรมชาติ บทความสารคดีชีวิตสัตว์ บทความสารคดีอาวุธทางการทหาร บทความสารคดีการจัดอันดับ บทความสารคดีวิทยาศาสตร์ บทความสัมภาษณ์คนดัง บทสนทนาปัญหาเศรษฐกิจ บทสนทนาประเด็นข่าวร้อน เรื่องราวน่ารู้ ความรู้ทั่วไป สังคม เศรษฐกิจ การเมือง ไลฟ์สไตล์ สุขภาพ ผู้หญิง ความงาม แม่และเด็ก สัตว์เลี้ยง อาหาร ร้านอาหาร เกมส์ เทคโนโลยี มาดูกันได้ที่  จัดอันดับ

5 สุดยอดร้านเกาเหลาเลือดหมู
30 อันดับขนมหวานเมืองคามาคูระประเทศญี่ปุ่น
10 อันดับอาหารหม้อไฟของญี่ปุ่น
50 อาหารแปลกแต่ขายดีของญี่ปุ่น
101 เมนูอาหารญี่ปุ่น
จัดอันดับ
ที่สุดในโลก
จัดอันดับอาหาร

อินดี้

10 Most Urban Legends Meet The Best Here

Discover in this interesting article the most popular urban legends . Be captivated by a series of fantasy stories, beliefs and fears that are led into tales that may perhaps come true. A myth that walks in various cultures of the current civilization.

Before starting this fascinating section; narrating several of the urban legends, let us first explain what they are. So that you understand in context the symbolism and mythological aspect that they keep in their history. The urban legends are tall tales of an event, narrated mysterious and phantasmagorically. These stories are made up of characters and events that are real, with details that alter their content a bit.

The word urban is used because these stories are closely linked to the city. Its protagonists and settings take place in a metropolis full of streets, buildings and shopping centers. Specifically, urban legends are defined as fictional stories, and they are usually transmitted between people, and you tell the event truthfully. For some, they may have absurd and unusual characteristics. But for others these can be believed in their entirety, although there is no proof of what happened.

As a predominant feature in these stories, the narrator usually adds elements such as: the father of my neighbor, or the uncles of a colleague from work. This play on words adds some credibility to urban legends. At this point you can already deduce that perhaps you have heard a story. An example of these would be the one we listened to when we were little. When they told us, be careful with the white truck that circulates through the streets, since it is kidnapping children. Even though you never knew of a confirmed case, let alone seen it on the news.

So below we will tell you several urban legends that are very popular, no matter the culture, much less the language. There is always someone who brings out these fictional stories in a meeting. So get ready to meet them, orienting them in the same way that their content may be somewhat disturbing.

THE GHOST HIGHWAY
It has been heard for years, passed from generation to generation. One of the most famous urban legends. Over time it has had alterations, these are due to evolution, changing the style of transport. The ghost highway is about a vehicle that stops in the middle of the road to give a ride to a young woman who asks to be transferred.

She is a young woman of few words, who gets into the car and sits on its back. Further on, the driver comes across several signs that warn of a very dangerous curve. As he passes it, the driver looks in the rear-view mirror and the girl has disappeared. Leaving him astonished at that situation, he continues on his way, and then at a crowded stop, he learns from the locals that he is a ghost.

A girl who died long ago in a fatal car accident, caused by the steep incline of the curve. And it appears to unsuspecting drivers, causing them to stop before taking the fatal angle. These urban legends are heard in almost all regions of long roads, in some it is a gentleman and in others a woman in a wedding dress.

But they all leave the same message, causing the unsuspecting driver to stop so as not to be surprised by the failure of the road that will be found later and can cause a tragedy.

THE LADY IN WHITE
Marked by tragedy the spirit of a lazy lady in some rural areas, crying after the tragedy of having lost her children and husband. In search of revenge, he walks sobbing in the dark and cold nights. According to all list urban legends , this ghostly figure, in a white dress and long black hair. It is common for him to see her in the villages, and they say that if she walks, or you hear her wailing, it is because she comes from the soul of someone who is sick and about to die.

Each community narrates the loss of its family in a different way. You can hear it was after a strong fire, others say they drowned on one side. In context, this woman loses her family and dies of pain, vindictive and envious of those who are happy, she walks in the longest, coldest and darkest nights in search of a neglected soul.

POKÉMON SUICIDES
Did you know that in 1996 a new version of a famous Japanese video game was released: Pokémon red and green 1.0. This brought with it one of the most emblematic urban legends in the world. As it turns out, many young people, whose ages were between 10 and 15 years old, committed suicide.

Cutting their veins, poisoned, hanged and even jumped from high floors. All for having fallen under the influence of the game, which contained a song that affected their subconscious and led them to commit the fatal acts. The tune was called Lavender Town, in fact someone invented the Lavender Town Syndrome disease.

An event that went viral on all social networks worldwide. Loading on this game a myth that endangered the lives of children who listened to his song. Many rumors were given, but none had scientific basis. Some analysts found that these boys carried out the deadly acts after being a victim of bullying. An issue that is still debated before some believers. Giving rise to the legend of pokémon suicides.

THE CALL COMES FROM INSIDE THE HOUSE
Urban legends that are a true suspense. Starting the story with a teenage girl who babysat at night. This he did in the children's parents' own home. One day, mom and dad go out to dinner, they leave the babysitter in charge of their children, who were already sleeping in the upper part of the house.

After several hours, as she began to fall asleep sitting on the couch, the phone rings. He is a man who threatens her with death, at first she ignores him. But after so much insistence, fear takes hold of her. Scared, she calls the authorities for help, a request that is answered from the other side of the receiver by the men of the law.

While waiting for the police patrol to arrive, the young woman goes up to see if the children were still sleeping. And it is achieved with an atrocious scene. They are dead in their beds, savagely stabbed. Suddenly the phone for the umpteenth time. She hesitates to answer, panic overwhelms her. When he picks up the tone, the policeman is on the other side and he tells him that the call is coming from inside the house.

KIDNEY ROBBERY
A story that leans towards organ trafficking or joining the AIDS club. A story that there will always be someone who keeps knowing a case of these. The son of a friend or the nephew of a neighbor. Urban legends that tell about a cheerful and very confident young man, who goes out on a night out, and suddenly feels hooked on an attractive girl.

A whole night of dancing, seduction and alcohol. The next morning he wakes up in a bathtub, filled with ice, in a humble room in a cheap hotel. Naked and in pain, he discovers that he has a surgical scar right where his kidney would be, no money, no wallet, no clothes. They have stripped it of everything. He asks for help and after some tests he receives the tragic news that a kidney has been removed.

THE INSECT BITE
A fictional tale that ends up being disgusting. Among urban legends, she is one of those that has been part of some horror movies. In short, it is about a young man who returns from a trip after several days of hiking through a wooded area. On its body it has several marks given by insects and mistreatment of the branches that it encountered in its path. One of these bites begins to be somewhat disturbing, it becomes inflamed, takes on a color between red and black, in addition to giving you a lot of fever, delusions and pain.

You go to the doctor and he makes an incision in the area of ​​the affected bite. Being stupefied, the doctor warns the young man that his days are in danger. This is because the insect that bites him had left their eggs under the skin and larvae have already formed, which are inside his body and feed on him.

THE HOOK MAN
A couple is in the most idyllic moments of their relationship, they move away to a lonely place inside the vehicle, with a little music they begin to unleash an instant of passion. Until the melody is interrupted by the announcer, who announces to the community that a homicidal maniac has escaped. Among his most notable physical features is that he has a hook for one of his hands.

The girl gets restless and wants to go home, this is no longer the time for love. The young man insists on continuing, but cannot. They decide to retire home, but nevertheless he gets out of the car to perform a brief physiological need. Minutes pass and the girl observes that it takes too long, something fearful gets out of the car to look for him.

When she discovers that her loved one has been murdered and a hook is stuck in the suitcase of the car. One of the many urban legends that we can find in various horror stories. With certain alterations, this narrative ends the same way.

THE GHOST WAITER
In these urban legends the ghost does not hurt, much less does a ruthless homicidal being appear. It is known that a gentleman arrives in a city after a long road trip. It was a business trip. Tired, he goes to the hotel bar where he would be staying and has a few alcoholic drinks, an extended and very enjoyable night, thanks to the good conversation he had with the barman.

Very late he decides to go to sleep and says goodbye, the next morning he attends his conference and at nightfall he seeks to enter the canteen. As you sit at the bar, you realize that there is another waiter. So he politely asks about his partner. This gentleman is confused, and explains to the customer that they were closed the night before.

The traveler cannot believe it, his mind is disturbed, so he immediately describes the young man who had attended him and with whom he talked most of the night. It is here when the myth puts us on edge; He tells him that it was a colleague who passed away months ago.

CHAIN LETTERS
Here many will feel identified, among urban legends this is one of the views today. The belief about the influence that chain messages can have. Those who deliver a message for reflection or talk about some life experience and then ask that it be sent to a certain number of people.

Doing so would receive some kind of health or financial prosperity benefit. One of the stories where many have fallen, and proof of this are the endless chain messages that roll and roll through social networks.

ADULTERATED FOOD
Another of the most popular urban legends is the one that falls on companies that sell fast food. Where you can hear all kinds of stories of alleged employees, who maintain the hypothesis that dogs are used to produce meat, or that hamburger meats are from worms. Fizzy drinks that when mixed with some medicine produce hallucinogenic substances.

There really are many urban legends about adulterous foods, which can be turned into funny stories. They also tend to affect the credibility and quality of the stores that sell these products, being forced to carry out campaigns to prove that the stories are false.


อินดี้

The Most Famous and Terrifying Real Urban Legends
We all know urban legends, those terrifying stories that are told to be scared. But did you know that some are real? We show you the most famous ones.

Surely you know countless urban legends, those supernatural and terrifying stories that are told to be scary in special moments, such as the Halloween celebration or on the nights we spend with a group of friends.

An urban legend can be defined as a story that belongs to contemporary folklore and that, although it contains unlikely elements, is narrated as a fact that has really happened. Traditionally they were transmitted through word of mouth, but nowadays they also circulate by email, on WhatsApp chains or other instant messaging applications, as well as other similar channels.

Due to their paranormal or unlikely content, in most cases it is very difficult to know what is true in these stories. If you are interested in knowing some of the most famous real urban legends, take note because here are some examples.

5. The Diatlov Pass incident
One of the most famous royal urban legends is the Diatlov Pass incident . This event took place in the early morning of February 2, 1959 in the Ural Mountains, in an area located between the Komi Republic and the Sverdlovsk Oblast (Russia) known as Kholat Syakhl, which in Mansi means Dead Mountain.

According to the chronicles of the time, nine ski enthusiasts and a guide heading towards Mount Otorten camped in the area and died under strange circumstances. The researchers noted that the tent had been cracked from the inside by the hikers, who came barefoot and scantily clad outside, where the temperature was between -15 and -20 ° C. Some of them had tried to climb a tree.

Furthermore, the corpses showed signs of fighting . Two of them had a fractured skull and two broken ribs, another had part of his face missing, another had a broken neck and lacked tongue, and another had fractures to his chest and was missing several teeth. Four of the bodies had high levels of radiation, according to later documents. They did not have many external injuries but they did have many internal ones, as if they had been impacted by a high level of pressure.

Investigators were unable to determine what had caused the skiers' death and attributed it to "an unknown and insurmountable force . " The investigation summary remained in a secret file until the 1990s, when it was made public with some missing pages.

Access to the site was closed for three years and was later renamed Diatlov Pass in honor of the expedition's leader, 23-year-old Igor Diatlov . The incident has been made into a movie on several occasions and has starred in various documentaries and books.

4. The call of death
The call of death is a popular urban legend that we have all heard from time to time and that has been a recurring theme in film and literature. Although there are different variants of the story, the general line is the same in all of them: a person receives a phone call that ends his life , either suddenly or after a certain interval of time.

Although it may seem incredible, this urban legend has a real basis and was a relatively common phenomenon, especially during the 1980s in the United States. It is not really a deadly call, but it is the phone that kills the person who picks it up due to cardiac arrest. This happened when lightning struck a nearby area, producing a powerful electrical discharge that was transmitted through the handset off the hook to the victim's body, causing a heart attack.

3. The bogeyman
Traditionally, adults scare children with monster stories to get them to behave. The bogeyman is one of the figures used for this purpose, and although you may have thought all your life that he does not exist, he has a real basis, he is one of the most famous urban legends .

The event to which the origin of the expression "bogeyman" or "sacamantecas" is attributed is known as Gádor's crime and took place in 1910 in this town of Almería. Francisco Ortega, a tuberculosis patient, is made to believe that he can be cured if he drinks the blood of a child and rubs his chest with his entrails.

With this idea in mind, Ortega went looking for his victim accompanied by a healer, who is the one who informed him of the supposed remedy for his illness. Together they found a seven-year-old boy named Bernardo González Parra, playing alone, and they took him away in a sack . Afterward, they desired him to death and removed his tails. The authorities discovered the crime and they were sentenced to the death penalty for a vile club. If you wish, in this link you can read the complete chronicle of the time published in the newspaper ABC.

2. Escalators that swallow people
You may have heard an urban legend that narrates a harsh and dramatic event: a mother is swallowed by an escalator trying to save her young son. If someone has told you about this event and you did not believe it, know that it is a real event that took place in a shopping center in Jingzhou in Hubei province (China).

The mall security camera recorded everything that happened. The woman arrived with her young son at the end of the escalator when, when she stepped on the metal platform at the top end, the sheet metal sank under her feet and the mechanism swallowed the mother, who managed to save her son to that was not also engulfed by the gears.

Although something this dramatic is rare, escalator accidents happen more than we think. In Spain, during 2016 there were four serious accidents, including an entrapment between the plinth and the steps, as well as 110 minor accidents, for example hands or fingers caught in the handrail.

1. A mouse in a soda can
One of the most famous urban legends in Spain that you have surely heard on more than one occasion is the one that tells the story of a person who has found a mouse in a soda can. If you have ever heard it and doubted its veracity, you should know that it is a real story that has happened in our country.

One of the documented cases took place in Meaño, a municipality of Pontevedra, in 2007. Sindo Abal, a 30-year-old man, reported that after drinking a can of soda that he had bought in a local supermarket, he had found a mouse inside.

"It did not taste strange to me, until I began to notice something heavy inside the can that moved when shaking the liquid," said the affected person. "The feeling of disgust at seeing that it was a rat cannot be described in words , that day at home no one was able to eat."

This is not the only real case in which a person has found a mouse in a can. In 2013, a French citizen discovered a rodent inside a can of green beans , and in 2015 a couple from Buenos Aires (Argentina) found a baby rat in a can of peach in syrup.

However, not all the findings are true. In 2012, a man from Wisconsin (United States) claimed to have found a mouse inside a can of Mountain Dew , a Pepsi soft drink. The brand denied it, claiming that the liquid is capable of dissolving the animal.


อินดี้

Six Japanese Horror Legends That Won't Let You Sleep Tonight

If there is something that the Japanese know how to do very well (in addition to cars, technology and competitions ), it is to create horror stories , from which films have emerged that later have been taken up by Hollywood, but what is a reality is that these stories many sometimes they are based on supposed events that have given way to Japanese urban legends.

Of course, there is no way to know if these legends actually happened (or do happen), but due to their complexity and that they have passed from generation to generation, there is a sector of the Japanese population that takes them very seriously , to the extent of not play with them and never even mention them for fear of awakening the wrath of spirits.

1. Kuchisake-onna
The meaning of Kuchisake-onna would be something like "woman with the cut mouth" and its origin is not entirely clear, since on the one hand they tell us about the story of a woman who was savagely mutilated by her husband once he returned. in the form of an evil spirit, but there is another version of a woman who was found with said cut after a car accident.

Legend has it that this woman usually appears with a surgical mask, which is normal for Japanese people who seek to take care of colds or illnesses. Her victims are mainly children and if you find her she will stop you and ask you if she is beautiful , if you answer no, she will cut off your head with scissors, but if you answer yes, she will remove the mask showing her cut mouth and go back to ask if she is beautiful, if this time you answer no, she will cut you in half, but if you answer yes, she will be happy and cut your mouth from ear to ear leaving you like her.

It is impossible to run and escape because if you try she will reappear in front of you and will not leave until you answer her question. Such has been the fear of this legend that several schools have their teachers accompany their students to their homes so that they arrive safely.

2. Teke Teke
A small young student suffered an accident when she fell on the train tracks and was split in half, giving rise to the legend of Teke Teke, a name that comes from the sound that this ghost makes when it crawls moving its shoulders and tek hands. .tek ... tek ... tek.

It is extremely fast and if you find it it will chase you until it reaches you and split you in half , since that way it will not feel alone and it will know that someone else like it.

3. The Okiku doll
n 1918, 17-year-old Eikichi Suzuki bought a doll on the famous Tanuki-koji street in Sapporo, with the intention of giving it to his 2-year-old sister Okiku . The little girl fell in love with the doll, but years later Okiku died suddenly from a cold.

In tribute to the girl, the family decided to place the doll on an altar to pray for the memory of Okiku, shortly after the family began to notice that the doll's hair had grown , which meant that the spirit of the girl had grown lodged in the wrist.

By 1938 the Suzuki family decided to move and leave the doll in charge of the Mannenji Temple, which to this day has the 40-centimeter doll on display and has since seen its hair grow below the knees , which has caused periodically have to be cut.

4. Aka mantle
With this legend, Japanese toilets become the most terrifying place in the world, since Aka Manto is an evil spirit that appears while you are on the toilet , mainly in public and school toilets. Aka mantle appears before you and asks if you want red or blue toilet paper, if you answer red it will cut you with a knife until your clothes turn this color, but if you choose blue, it will strangle you until your face turns red. that color.

Do not try to trick him by asking for another color, as this will make you travel to an unknown dimension transforming into an Aka cloak, the only way to escape is to decline the use of any paper, stand up and leave.

5. Tomimo's Hell
This story tells us about a poem called "Tomimo's Hell", which can even be easily found on the internet, which is about the story of Tomimo who dies and falls into hell. The legend says that this poem should only be read in our minds, because if we read it aloud we will die .

This poem is part of the book "The Heart is Like a Rolling Stone" written by Yomota Inuhiko and was included in a collection of poems in 1919 which gave it a great exposure in the country. No one knows how the rumor started and where the legend originated, but even the poem opens with the warning: "If you read this poem out loud, tragic things will happen and you will have to take responsibility for your actions."

Of course, the legend gained popularity and many people decided to record themselves reading the poem aloud, to many nothing happened, but to others it is not clear what happened to them, since to this day they are missing.

6. Gozu (Cow Head)
Gozu is one of those japanese urban legends that in turn speak of another story, in this case of "Cabeza de vaca" a horror story that nobody knows well, nobody has heard and nobody can tell, since the level of horror that is drive in the story literally makes people die of fear after spending a few days terrified and unable to sleep.


อินดี้

100 Tips to Save Money Every Day

Being able to save money month after month is a habit that you must forge if you want to have a successful finances. In fact, saving is the first step to financial freedom.

There are many ways to start saving without necessarily sacrificing yourself. It's more about adapting to a more conscious consumerism, keeping our financial priorities clear.

The way we spend is a reflection of our values and what we consider important in our lives. If you are clear that you buy your money for real, making cuts to save should not be a problem. Cut back on what you feel does not make you happy or is of no use in your life.

There are many ways to start saving depending on your life priority, which is why I have divided these saving tips into categories to make it easier for you to decide where you want to start saving.

BUDGET TO SAVE:
1. Always have a budget for each month. A budget is the way to tell your money where it should go before you start spending it.
2. Let savings be the first thing that is debited from your salary. Automate this payment each month with your savings account.
3. Set a clear , short-term goal. Go month to month. Here I show you how to establish your savings plan.
4. Start by saving a small amount. They can be $ 10 or $ 20. The important thing is to create the habit . A good system is the 52-week challenge, where you start saving a small amount of money and gradually increase the amount.
5. Create a savings system that works for you. You have your own particular way of doing things, different from others. Try the savings method that suits your personality first and see if it works over the course of a month.
6. Don't save to save, save because you plan to do something with your money. When you have your plan, call it "saving for ...": studying, traveling, paying debts, etc.
7. Always have a shopping list with you to avoid buying what you don't need. Sometimes your memory plays bad pasts on you so always write what you are going to buy. Organize that list in order of importance, first what you need most and then what you can expect. This will allow you to be more aware of your priorities when it comes to spending, postpone purchases that are not urgent and distribute your money in a more equitable way. Important tip: buy only what is on your list.
8. Pay in cash . If you have a credit card, don't go out with it. Cards in general create the illusion of not losing money. When you pay in cash you really see how the money goes out of your hands so it is easier to control expenses.
9. Limit the temptation to spend out of your budget with an allowance. Allocate a percentage of your salary to spend on what you like, either weekly or monthly, in this way you enjoy but without harming your finances.

CREATE A CHALLENGE TO SPEND LESS:

10. Create a month without expenses, I mean a month where you only spend what is necessary.
11. If you find it too difficult, try weekends or entire weeks at no cost.
12. Choose a certain product that you are not going to buy for a certain time. If you are a compulsive person to buy something, then start this challenge. The money you spent on it you can save.
13. Postpone your shopping. If you're really tempted to buy something, save it for another day or apply the 48-hour rule. You will discover that after this time you have forgotten or you have lost the desire. With this you learn to control your emotions and do not allow them to control your decisions. It's like when you have a fight with your partner and in order not to offend her, you prefer to speak when the mood has calmed down.
14. Stay away from your spending triggers. Cancel your subscription from all the places or web pages that encourage you to buy. Delete your username and password and the history of the page.
15. Reduce your time on social networks as they encourage you to copy other people's lifestyle and ambition more than you need. If you did my challenge for a month without expenses, you would realize how little you need to be happy.
16. Reduce your cell phone plan.

MAKE MORE MONEY:
17. Try to earn more money. The best way to grow your savings is by generating more income. You can start by selling items you don't use, working overtime, renting a room in your house or giving private lessons. There are many options, choose the one you like the most.
18. Stop accumulating items and sell what you no longer use. Having more stuff doesn't make you richer. Sell the clothes, appliances and belongings that you do not use.
19. Negotiate the prices of what you buy. In our Latino culture it is a normal habit. Don't feel sorry and offer a lower price, any discount is a sweetheart for your wallet.

20. Check your bank accounts and see what extra expenses your bank is making. If you see that your type of account charges you too much, find out how another type of account you can have or how you can reduce these charges. For example, when reviewing what they charged me in a year I almost fainted. When I went to the bank, they offered me a type of account that does not charge for debit card maintenance but for ATM withdrawals. Since then I make only one withdrawal per month and I have been freed from monthly maintenance costs.
21. Rent a room in your house, the garage or your car.
22. Share your car with other people and charge the "fare".

SAVE MONEY ON PURCHASES:
23. Avoid shopping in season. Shop before or after special dates to take advantage of discounts, bad last-minute decisions, crowds and overall stress.
24. If you are going to buy something you need, look for promotions or discount dates. You can also use coupons.
25. Don't buy when you're under stress, worried, or upset just because you feel better.
26. Always compare prices and don't buy in the first place you see.
27. Cash purchase. Do not pay in installments or using the credit card. In addition, you can receive a discount for paying in cash.
28. If you prefer to pay with your credit card for the points or miles you accumulate, make purchases at a single installment so as not to lose money on interest.
29. Buy in online stores. Some are cheaper. They save you time, stress, being tempted to buy what you don't need.

SAVE MONEY ON FOOD:
30. Based on your weekly menu, have a shopping list. Never go out without your list: you will end up buying what you don't need and going to the supermarket many times.
31. Don't go to the supermarket for just an item or two because you end up buying on impulse or on a whim what you don't need.
32. Eat more natural and less processed foods.
33. Avoid fast foods and constantly eat at restaurants.
34. Budget what you eat at home and outside.
35. Find the cheapest supermarket in your area. Personally, I prefer market places because their products are cheaper (since there are fewer intermediaries and the rents paid by locals there are lower).
36. Eat less meat and more plant protein. Legumes (beans, lentils, chickpeas, peas, etc.) are a great protein if you combine it with a cereal (rice, oatmeal, quinoa, etc.)
37. Immediately freeze your leftovers for any other day (that you don't want to cook).
38. If you have a large family, try to buy in large quantities or where they sell wholesale.
39. If you must eat at work, pack your food either lunch or snacks.
see also more tips to save on Groceries

SAVE MONEY ON HOBBIES:
40. Download free books on the internet.
41. Visit the nearest library and read their books.
42. Go to the movies on discount days.
43. If you like liquor, look for Happy Hour at your favorite bars.
44. TAttend free cultural events in your city such as art exhibitions, concerts, or tours.
45. Go on an ecological walk or bike through the green areas of your city.
46. Drop cable TV. Head over to Netflix (zero commercials) or dedicate yourself to reading more.
47. Turn your hobby into a business: sell your crafts; advises others on how to dress well; play your guitar in local bars etc.
48. Go on vacation or visit tourist sites in low season.
49. Make a potluck with your friends. Each person must bring a plate for all the guests.

SAVE MONEY ON BEAUTY:
50. Buy generic brands. Some offer the same benefits as expensive maraca products.
51. Use more natural products. The kitchen is a great source of beauty products since your skin is a second mouth.
52. Buy a large jar of virgin coconut oil. It serves as a hair treatment, cream for the body, hands and face, epilator cream, makeup remover, intimate lubricant, cream for breakouts as well as being used in the kitchen.
53. Make a spa at home with natural products.
54. Do your manicure and pedicure at home.


SAVE MONEY WITH PEOPLE:
55. Stay away from people who motivate you to spend just to satisfy the pleasure of the moment. Instead, surround yourself with people who share your interests and who understand your priorities.
56. Discuss your savings goals with the most important and closest people to you.
57. Talk to your partner and children about the importance of saving and set goals together.
58. If you have children and you go out with them, explain to them before leaving home that they are not going shopping and what is the purpose of the outing.
When you prepare your son for what is coming, he will be more clear about how he should behave (I told you, I was a primary school teacher). Remember not to give in to his tantrum and constantly talk to him about the difference between luxuries and necessities.
59. Spend more time with your children instead of buying more toys or electronics to compensate for your presence.
60. Have free dates with your partner: a glass of wine watching the stars, a walk through the city, a night of massages, etc.

SAVE MONEY MINIMALISM:
61. Buy what you need and you are really going to use it. Give what you buy a shelf life instead of just buying.
62. Exchange objects such as books, music, accessories or clothes that you do not use with your acquaintances or friends.
63. Buy good quality products that last a long time.
64. Have a combinable closet . Handle certain basic clothes. This will save you money and time when dressing.
65. Have as few appliances and objects at home as possible. Stick with those that are useful for various purposes.
66. Live in a smaller place, especially if you live alone or with a partner.
67. Keep your house tidy and free of unnecessary objects and you won't need to pay someone else to clean it.
68. Repair the objects or clothes that still work instead of rushing out to buy something new.
69. Think that what you have does not define you . He aspires to be instead of having.

SAVE MONEY HABITS:
70. Analyze what makes you happy. You will see how your expenses are reduced.
71. Live healthy and exercise frequently. It saves you money on medical treatments and focuses your mind on the positive.
72. Be very clear that it is on your list of needs and wants.
73. Write what you want to do with your money and how you want to get the most out of it. When you have your goal clear, you save on useless expenses that are not in accordance with your life project.
74. Turn off the TV , this reduces the time exposed to commercials and all kinds of shopping triggers.
75. Get together at home with friends, instead of going out frequently.
76. Do not compare yourself with others. Just because someone has more than you does not mean that they are happier or live better. There will always be someone who has less or more than you.
77. Every weekend, schedule your expenses for the next seven days.
78. Check your budget constantly.
79. Check your utility and bank invoices in case of errors or excessive charges for expenses that you have not related.
80. Keep the bills to pay in a visible and orderly place so you don't forget to pay them on time.
81. Use a piggy bank to save change or turns. You will be surprised at how much you can save.
82. Before buying ask yourself: Do I need it or want it? Do I have something similar at home that fulfills the same function?
83. Think positive about money , trust that you can be part of the abundance that exists in the universe.
84. When you get extra money , save it instead of rushing out to spend it.
85. Cut your bad habits like smoking, drinking, buying the lottery or any addiction you have.

LEARN ABOUT MANAGING YOUR MONEY:
86. Read more about personal finance.
87. Listen, read, and talk to people who are good at handling their money.
88. Visit your bank and ask about the different savings accounts they have and how you can earn some money with them.
89. Automate the payment of your invoices and what else you can so that they are deducted from your bank account.
90. Join Facebook groups whose theme is saving.

SAVE MONEY WITH INSURANCE:
91. Have good health and car insurance. When emergencies come, you won't have to sacrifice your savings or go into debt.

SAVE MONEY WITH DEBTS:
92. Seek to refinance your debts and achieve a lower interest . You can also collect all your bank debts in one to save money, reduce time and create payment facilities.
93. Pay off small debts quickly. Then, the money you used in them, use it to pay your major debts.
94. Or for your biggest debt first since you save money on interest.

SAVE MONEY WITH TAXES:
95. Pay your taxes on time to avoid charging interest. When you pay before the deadline you can earn a discount.

SAVE MONEY WITH TECHNOLOGY:
96. Download document editor from google drive instead of paying for Microsoft.
97. Buy technological devices according to your needs, not mega machines that you only use to surf the internet.

SAVE MONEY WITH HOME:
98. Don't have 20 toiletries at home. Have a multipurpose one, vinegar or bleach are enough
99. Fabric softener is not necessary. Choose your laundry soap better, it is enough.
100. Maintain your appliances properly.

see also finance and business knowledge